Werkwijze Polijsten

één van de meest gestelde vragen aan ons is hoe men kan polijsten en in welke stappen dit gedaan kan worden om tot een glansrijk eindresultaat te komen. 

Wat wij op deze site adviseren zijn slechts richtlijnen gebaseerd op bijna 20 jaar ervaring in deze branche, wat niet betekent dat dit de enige mogelijkheid is hoe men kan polijsten.
 
Polijsten van RVS en Aluminium in de volgende stappen:    
- voorslijpen tot als laatste stap ca. grofte 320/400 opbouwend van grof naar fijn.
- voorpolijsten met sisal schijven in combinatie met groene voorpolijst pasta voor RVS en  bruine pasta voor Aluminium, Messing en Koper. 
- Polijsten met polijstschijven van katoen in combinatie met groene voorpolijst pasta en/of met roze hoogglans pasta, dit kan ook de blauwe hoogglans pasta zijn.
- als laatste fase hoogglans polijsten met flanelschijven in combinatie met roze hoogglans pasta, dit kan ook de blauwe hoogglans pasta zijn.               
 
Welke kleuren pasta voor welke materiaal soorten ?
 
Groen: RVS
Bruin: Aluminium, Messing en Koper
Beige: Aluminium en RVS
Zwart: de meeste metaal soorten
Blauw: alle metaal soorten
Roze: alle metaal soorten
Wit slijpvet: dit vet wordt veelal gebruikt op schuur schijven en banden in de laatste en dus fijnste grofte waar men mee slijpt, om zodoende al redelijk veel glans te verkrijgen.
 
Welke kleur pasta bij welk type schijf:
 
Groen: op sisal schijven en sisal koordborstels om grof voor te polijsten en op katoenen schijven om te polijsten, zowel in volronde schijven als in luchtgekoelde (geplooide) schijven.
Bruin: op sisal schijven om grof voor te polijsten en op katoenen schijven om te polijsten, zowel in volronde schijven als in luchtgekoelde (geplooide) schijven.
Beige: op sisal schijven en fiber borstels om grof voor te polijsten en op katoenen schijven om te polijsten, zowel in volronde schijven als in luchtgekoelde (geplooide) schijven.
Zwart: op fiber borstels om grof voor te polijsten en op katoenen schijven om te polijsten, zowel in volronde schijven als in luchtgekoelde (geplooide) schijven.
Blauw: op katoenen- en flanellen schijven voor alle metaal soorten hoogglans polijsten.
Roze: op katoenen- en flanellen schijven voor alle metaal soorten hoogglans polijsten.
 
Voor wat betreft toerentallen en diameters van de polijst schijven zie onderstaande grafiek.
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

alle prijzen zijn excl. 21% BTW
KINKET SSP B.V. De Netelhorst 3 - 8051KE - Hattem
T 038 4445780 - F 038 4443090 -
Zie ook www.kinket.nl